Плъхове мутанти атакуват хора в Япония

6944132_originalНеприятни събития се случват в град Нагасаки много години след атомната бомбардировка. Само че сега естеството на събитието е малко по-различно. През март 2014 г. властите в Нагасаки плътно затварят достъпа до няколко канализационни колектора, а след това започват да ги запълват с вода от океана.

Официално е обявено за някакъв инцидент и отстраняването на последиците от него. Почти по същото време в Хирошима е бетониран обширен участък на градската канализация.

След това, до  няколко предварително взети под охрана от  полицията колектори спират автоцистерни без опознавателни знаци. Пускайки под земята дълги маркучи, придружаващите колите  хора в костюми за пълна химическа защита,  започват да изпомпват нещо  в канализацията.

Няколко японски медии, заинтригувани от подозрителното поведение на властите провеждат  журналистическо разследване. Въпреки пречките, създадени от властите, те открили връзка между манипулацията с канализацията и поредица от неразкрити престъпления.

През последната година в Хирошима и Нагасаки, главно в областите, разположени близо до епицентъра на ядрените експлозии, зачестяват изчезванията на хора. В началото това са били бездомни, но скоро списъкът на изчезналите започва да се пълни с хора, които е трудно да се класифицират като маргинали. Първоначалните версии за участие в инцидентите на Якудза (японската мафия) не се потвърждават.

С труд  журналисти успяват да намерят полицай, който   анонимно разказва зловещи подробности по случая. Според него, търсенето на изчезнали хора довело до откриването на оглозгани човешки останки. Постепенно, картографирайки местата на изчезване и намирането на телата, полицията  открива модел: всички те са концентрирани в близост до изходите на старата канализационна система на града.

Изпратените под земята патрули попаднали на  цяла планина от останки на животни и хора, а в близост до мястото имало огромни плъхове. Няколко от тях нападнали полицаите, но те изплашили гризачите с изстрели. Не искайки да изкушават съдбата, служителите на реда побързали да се оттеглят, взимайки като трофей труп на убит плъх с тегло   5 кг.

Зоолозите, които изследвали трупа на този огромен гризач, стигнали до недвусмисленото заключение, че пред тях е  мутант, който се появил в резултат на радиацията. Налице е бил аномален  размер, редица трансформации на скелета, както и промяна в поведението:  живеейки в непосредствена близост до човека, плъховете се опитвали да избегнат вниманието му, правилно виждайки в  такъв контакт заплаха. Въпреки това мутантите от японската канализация, събирайки се  на групи, започнали да ловуват хора.

Появата на нов вид агресивни плъхове е обяснимо от гледна точка на науката. Експлозиите над Хирошима и Нагасаки на атомните бомби стават на стотици метри над земята – „за по-голямо въздействие на взривната вълна“.  В този сценарий, разрушавайки градските квартали, ядрената експлозия съвсем слабо  поврежда подземните комуникации. Затова пък живеещите там плъхове  получават значителна доза радиация.

Една от специфичните черти на гризачите е способността им да се размножават с безпрецедентни темпове. В репродуктивна възраст  плъхът влиза на   3-4 месеца след раждането си, а на една година вече има от  2 до 8 поколения. Лесно е да се изчисли, че от 1945 г. в подземията на Хирошима и Нагасаки са се сменили стотици и дори хиляди поколения гризачи. Това е напълно достатъчно, за сметка на естествения подбор и мутациите, да се появи нов вид.

Очевидно е, че,  вкусилите човешка плът всеядни гризачи са счетени от властите за много опасни, и японското правителство решава да се отърве от тях, наводнявайки местообитанието им с течаща вода и отрови. За да не се вълнува  обществеността, властите не  оповестяват публично инцидента. Ефектът от тази  борба с гризачите все още не е оценен, обаче, да гарантира, че мутантите няма да  появят отново, никой не може.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *