Разкрита е тайната на вируса Ебола

ebola

Учените са успели да определят механизма на действие на вируса Ебола срещу имунната система на човека. Това би трябвало да помогне за подобряване на работата за намиране на ефективно средство за защита срещу епидемията.

Разпространението на вируса Ебола накара много учени и епидемиолози да преразгледат своите възгледи за вирусни инфекции, както и да се извърши подробно проучване както на заболяването, така и на начините за борба с него. Изследователите твърдят, че са разгадали тайната на смъртоносната епидемия.

Учени от Университета на Вашингтон в Сейнт Луис, които работят в сътрудничество с изследователи от Медицинския център на Югозападния медицински център в Университета на Тексас и други професионалисти, са открили протеина VP24 (e- Ebola, VP-Virus Protein, вирусен протеин“, 24 – „пореден номер в генома).

Той практически напълно блокира имунния отговор на инвазията. Така вирусът получава възможност свободно да се размножава в рамките на организма, след което блокиране на имунитета вече не му е необходимо: последващата реакция от страна на клетките на защитната система срещу огромното увеличение на вирусите, може да бъде толкова силна, че жизненоважни органи се оказват безвъзвратно повредени, пише BBC.

 

В нашето изследване ние показваме  за първи път, кака протеинът на вируса Ебола потиска сигналите, изпратени от интерфероните. Това знание вече се  използва, за да се разработят лекарства срещу Ебола, които са все още в много ранен етап на развитие, „- казва един от съавторите на изследването – К.  Basler  от  медицинския комплекс  Mount Sinai в Съединените щати. Водещият автор на на работата Gaia Amarasinghe във Вашингтонския университет в Сейнт Луис съобщава, че новите знания за структурата на протеина eVP24 и как той  работи, ще  помогне да разберете естеството на заболяването, и за в бъдеще – да бъде победено.

Д-р Bassler смята, че намирането на антитела или молекули, които блокират eVP24, сега вече не е толкова трудно. Сега лекарите знаят  какво да търсят. Той също така смята, че за лечението на Ебола може да бъде полезно допълнително инжектиране на интерферон, както се прави, например, при хепатит С.

 

Няколко изключително полезни рецепти с алое

Д-р Леон Колдуел: Всякакъв вид рак се лекува за 6-8 седмици (видео)

Русия изпитва сеизмично оръжие?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *