Странна светлина в океана засне холандски пилот на самолет

s23547250 Съобщение за аномално явление публикува на сайта  pbase.com пилотът на холандски Боинг 747, който на  24 август 2014 г. летял  от Хонг Конг до Анкоридж, Аляска. Пилотът се казва  JPC van Heijst.

Според пилота след около 5 часа  полет на височина над 10 000 фута в океана, той забелязал нещо, което през цялата си практика никога не е виждал. По курса – откъм Камчатка – на хоризонта се появила ярка червена светлина.

Тя приличала на  светкавица, но насочена вертикално нагоре. Облаци по това време не е имало.

Пилотът направи няколко снимки, когато самолетът се приближил до мястото на аномалията. И тогава станало ясно, че светлината, която станала по-интензивен, идвала от някакви светли петна в океана. Тя осветявала небето, оцветявайки го в оранжев цвят, който рязко преминавал в  зелено – цветът на северното сияние.
s41471694

Екипажът съобщил за наблюденията си на диспечерите. Те потвърдили, че светлините са забелязани и от други самолети. Сега експерти се опитват да разберат какво  това явление. Започнало е разследване. Резултати все още няма.

Единственото разумно предположение е , че пилотите са наблюдавали изригването на подводен вулкан.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.