Течен имплант за разширяване на паметта

implantУчени от университета в Мичиган са измислили нов начин за записване на информация, който е коренно различен от конвенционалните силициеви чипове. Така, благодарение на използването на колоидни клъстери, може да се създаде имплант, който да съдържа огромно количество информация, съобщава TSN.

Колоидните клъстери, които представляват сложни триизмерни структури, могат да се използват за запис на информация. Инженер-химикът Sharon GLOSER, пише International Business Times, обяснява механизма на записа с аналогия с кубчето на Рубик.

На страните на обикновен Рубик се намира „модел“, съставен от разноцветни квадрати. В случая с колоидната структура, подобен „модел“ ви позволява да съхранявате информация. Освен това, както и в известния пъзел, тя може да бъде променяна без никакъв риск да се унищожи самия „куб“, което позволява да се записва, трие и да се пренаписва информация.

Освен това такива колоидни клъстери съществуват в течности, които могат лесно да бъдат въвеждани в човешкото тяло.

Като се има предвид, че в една супена лъжица на такава течност може да се съдържат до един терабайт данни, което се равнява на средния обем на твърдия диск на съвременните компютри, за човека вече няма да бъде трудно изучаването на чужд език, да запаметява огромни количества данни, събития и друга информация. Това може драстично да промени живота на цялото човечество, разкривайки пред него нови перспективи.

Related Posts

One thought on “Течен имплант за разширяване на паметта

  1. :) С две думи всичко от сай-фай филмите е отдавна реалност и идва време за по-голямото разпространение на тези супер технологии! Дано!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *