Учени : ГМО продуктите ще спасят човечеството

big_1415068Експертите от Европейската академия на науките отново излязоха с изявление, че ГМО продуктите са абсолютно безвредни за хората и са необходими за неговото оцеляване.

Учените твърдят, че единствено продуктите, чиито гени са подобрени в лаборатория, ще спасят населението на Земята от криза с храните.

В много страни, недостигът на храна е хроничен. Всяка година намаляват площите с култури. Следователно, казват учените, единственият вариант за обезпечаване на хората с храна скоро ще станат генетично модифицираните храни.

Според поддръжниците на широкото въвеждане на ГМО, такива продукти са резултат от отбора, който се практикува от човечеството в продължение на хиляди години, съобщава порталът Euros.

В същото време обаче много учени твърдят, че храната с допълнителни свойства, които не са характерни за продукта, причинява необратими промени в човешкия организъм.

По-специално се казва, че ГМО провокират мъжки и женски стерилитет, метаболитен синдром и затлъстяване, нарушение на хормоналния фон, заболявания в стомашно-чревния тракт, и така нататък.

Въпреки това броят на учените, привърженици на ГМО, се разраства. В европейските страни и САЩ продуктите с модифицирани организми са специално маркирани и дори се продават в отделни участъци на магазините. Към днешна дата, най-голямо е съдържанието на ГМО в соя, пшеница, царевица, картофи, домати, месо.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Учени : ГМО продуктите ще спасят човечеството”

  1. ivo1

    Дали това не е поредна реклама на ГМО и не променя ли това и човешката ДНК?!?

Comments are closed.