Защо кокошката се е появила преди яйцето? Научни доказателства

padРазбира се, кокошката. Това е съвсем очевидно, тъй като за да се появи потомство, трябва да има родител. Отговорът на въпроса го има в Библията, а наскоро науката най-накрая успя убедително да докаже този факт.

В яйчниците на кокошката се произвежда протеин, наречен Ovocleidin-17. С помощта на компютър учени проучили подробно образуването на черупката и стигнали до заключението, че този протеин играе ключова роля в този процес.

Черупката на яйцето съдържа 90% калциев карбонат и съдържа много минерали: мед, флуор, желязо, манган, молибден, фосфор, сяра, цинк, силиций, и други, но всичко това кокошката получава от храната. А този Ovocleidin-17 се произвежда само от кокошката, следователно, за да се появи яйце, той е абсолютно необходим.

Разбира се, въпросът „Кое е първо? ..“ е по-скоро философски и риторичен, но сега има отговор, обоснован от науката.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

В следващите 20 години могат да изчезнат до 90% от всички коралови рифове на планетата

Увеличаването на температурите и киселинността на океаните могат да унищожат почти всички съществуващи местообитания на корали до 2100 г. Между 70 и 90% от кораловите рифове могат да изчезнат през… Continue reading „В следващите 20 години могат да изчезнат до 90% от всички коралови рифове на планетата“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

2 thoughts on “Защо кокошката се е появила преди яйцето? Научни доказателства

  1. Определено Яйцето е първо, защото всяка мутация става първо в зиготата. Несъмнено е.

    1. … За очевидното, очевидно е било и че земята е плоска, ама не, а за религиите много малко хора, поне аз , знаят какво са в действителност религиите, мисията им и каква е причината да има толкова неубедителен и спорен персонаж, като Бог,защо присъстват неизменно в човешките цивилизации, но това е друг въпрос вече. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *