Извънземните същества: Част 1. Обитаемият Космос (видео)

ekune5Изминаха над 60 години от излизането на човека  в Космоса.  Въпреки това, към днешна дата, резултатите от изследването на космоса не са толкова грандиозни, колкото изглеждаше в „началото на пътя.“ Например, преди първите извънземни станции на Луната и Марс, остават все още много години. Въпреки това, дори съществуващите резултатите са изненадващи.

Предвид факта, че лъвският пай от финанси и усилия, се изразходват за военни цели. А и във фокуса на вниманието на обществото са изключително вътрешни проблеми – редовни разправии, обвинения, все по-чести  локални (все още) войни. Да не говорим за тероризма и лавинообразното влошаване на глобалния климат. Новините от Космоса са в периферията на новинарските емисии. Но новини  със сигурност има. Едни  от най-впечатляващите са за  откриването на все повече и повече планети в различни звездни системи. За търсене на  планети, които са подобни,  по отношение на местоположение и по условия,  на Земята.

Т.е. търсенето на живот извън Земята. Включително, разбира се, и такива обекти от Слънчевата система, като Марс, луните на Юпитер. Що се отнася до мисиите до  тези обекти, те не са близки, особено към планетите в други звездни системи, затова фантазията успешно „заселва “ други светове. При това с не толкова  „интелигентни извънземни“, а с различни живи същества, които можем да си представим, въз основа на съвременните научни идеи.

Защото  „науката“ все повече се изпреварва ScFi, която е повече „заинтересувана“ от агресивни извънземни и Star Wars (особено с усилията на Холивуд), но не и от други форми на живот.

Може да се надяваме, че един ден човечеството реално ще излезе в Големия Космос, въпреки че и това също е много далеч. Какво могат да открият бъдещите космически изследователи? В  малкия видеоклип  са възпроизведени някои  „модели“ на вероятните форми на живот извън Земята, автори на който са предимно учени.


Alien Creatures.Part.1 Inhabited space by Alexei2012

 

http://bg.checkonline4you.com/izvanzemnite-sashtestva-chast-1-obitaemiyat-kosmos-video/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.