Орангутанка си направи рокля от чувал

uuuu5555uk

16-годишен женски орангутан порази туристите  и служителите в  Paignton Zoo – тя успя да си направи рокля от стар чувал за кафе. Забележителното е, че никой от нейните роднини не успял да направи нещо подобно.

Според таблоида Mirror, 16-годишният женски орангутан Gambira oт  Paignton Zoo в Девън, Великобритания, смаяла  туристите, като  се появила пред тях в небрежна рокля с надписи.

uuuu5555

Внимателните посетители забелязали, че това е всъщност е стар чувал за кафе. По-късно от зоопарка  обяснили на туристите, че решили да дадат на орангутаните  дарени от „Costa Rica Plantation“ чували за кафе за да видят какво ще правят с тях маймуните.rpaoaop

„Искахме да видим доколко те са любопитни и какви умения са развили,“ – заяви кураторът на бозайниците и на експеримента Neil Bemment.

Първоначално действията на орангутаните не впечатлили специалистите: животните постъпили като повечето хора – получения материал  използвали за подобряване на условията си на живот.

„Трябваха много чували, които маймуните използваха за покрив и завеси, заменяйки растящите в  дивата природа огромни листа.  По този начин те се предпазват от топлина, дъжд и любопитни очи . Също така им харесаха парчетата плат – те ги мокреха с течност и ги смучеха или дъвчеха“- описва поведението на приматите Bemment.

Скоро вниманието на наблюдаващите маймуните служители привлякла Gambira, която работела  усилено с един чувал: маймуната успяла да напъха краката си в ревизионните дупки, а  после сама направила още една дупка , в която пъхнала главата си.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Орангутанка си направи рокля от чувал”

  1. Апокалипсис

    Страхотно! Никога не биха ме учидили за нищо животните, хората са боклуците и изродите, които унищожиха природата и фауната.

Comments are closed.