Приличащи на плодове същества са обитавали Земята преди 600 милиона години

50833089Учените смятат, че най-древните обитатели на Земята са мистериозни същества, които на  външен вид, наподобяват плодове, и които са живели на планетата преди 600 милиона години, много преди на динозаврите. Първоначално  изследователите взели  фосилизираните останки за половинка от праисторически нар, пише  Nature. Находката е направена на територията на формацията Doushanto в южната част на Kитай от изследователя Lei Chen и негови колеги от Китайската академия на науките (CAS).

Според предположенията, древните създания са  живели 370 милиона години преди първите динозаври, и 180 милиона преди първите сухоземни растения, познати на науката. Откритите многоклетъчни същества нямат  филогенетично родство с бактерии, едноклетъчни протозои и с представители на групата Holozoa (организми, които са по-близо до животните, отколкото до гъбичките).

Учените могат само да предполагат какъв начин на живот е имал организмът нар и с какво се е хранил. Според първите предположения , намерените същества са  група ранни животни, които са спрели своето развитие и не може да са общият прародител на всички живеещи на планетата същества.

xw_1009681

 

http://bg.checkonline4you.com/prilichashti-na-plodove-sashtestva-sa-obitavali-zemyata-predi-600-miliona-godini/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *