Ръководителят на Англиканската църква се съмнява в съществуването на Бог

imagesРъководителят на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри, Джъстин Уелби призна, че понякога изпитва съмнения в съществуването на Бог, пише вестник  The Independent.

По време на интервю в катедралната църква на Англия в Бристол Уелби заяви, че за пореден път се усъмнява в съществуването на Бог, заради несправедливостта, която цари в света.

Архиепископът на Кентърбъри заяви, че съмненията го  застигнали по време на джогинг с кучето му. „Онзи ден се помолих за нещо по време на тичането, и в крайна сметка попитах  Бог: Виж, всичко е много добре, но не е ли време да се направи нещо, ако Ти си тук?“ – Каза Уелби.

Той призна, че от главата на Църквата на Англия, от него, най-вероятно не се очакват такива възгледи.

Архиепископът на Кентърбъри е духовният глава на Църквата на Англия в Обединеното кралство, както и духовен водач на Англиканската църква (световна асоциация на местните национални англикански църкви) по целия свят. Англиканец се счита всеки четвърти британец.

Related Posts

One thought on “Ръководителят на Англиканската църква се съмнява в съществуването на Бог

  1. Имам чувството, че тази статия е преведена с машинен преводач. Не знак как сте я пуснали без редактор да я погледне първо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *