Удивителен текст като молитва

originalБил е намерен в Балтимор през 1962 г. в стара църква. Авторът е неизвестен.

„Вървете по своя път сред глъчка и суматоха и не забравяйте за света, който може да бъде в тишина. Без да  променяте себе си,  живейте доколкото е  възможно, в добри отношения с всеки човек.

Говорете  меко и ясно вашата истина и слушайте другите, дори хората с неостър ум и необразовани; те също имат своя история. Избягвайте шумни и агресивни лица; те развалят настроението.

Не се сравнявайте с никого: рискувате да се чувствате  безполезни или да се възгордеете. Винаги има някой – някой, който е по-голям или по-малък, отколкото сте вие. Радвайте се на своите планове така, както се радвате на онова, което вече сте направили.

Бъдете предпазливи в делата си, светът е пълен с измами. Но не бъдете слепи за добродетелите; другите хора се стремят към големи идеали и навсякъде животът е пълен с героизъм. Бъдете себе си. Не си играйте на приятелство.

Не бъдете цинични в любовта – в сравнение с празнотата и неудовлетвореността, тя е вечна като тревата. С добро сърце приемайте това, което ви препоръчват годините, и с благодарност кажете сбогом на младостта. Крепете своя  дух в случай на внезапно нещастие. Не се измъчвайте с химери.

Много страхове са родени от изтощение и самота. Спазвайте   дисциплина, но бъдете внимателни към себе си. Вие сте  едно дете на Вселената не по-малко от дърветата и звездите: имате право да бъдете тук. И дори ако това е очевидно за вас или не, но светът върви в посоката, в  който трябва да се движи. Бъдете в мир с Бог, както и да го разбирате.

Каквото и да правите и каквото и да си мечтаете, в шумната суета на живота запазете мира в душата си. С всичките коварства, монотонен труд и разбити мечти, светът все пак е прекрасен. Бъдете внимателни към него. Опитайте се да бъдете щастливи.“

http://bg.checkonline4you.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *