В САЩ разработват „таблетка за самовъзстановяне“

xw_1009117Американските военни,  вдъхновени от такива  супергерои като Wolverine и Хълк, чийто организми може да се  самовъзстановяват след всякакво увреждане, са решили  да създадат специален чип, който ще помогне на хората да спрат употребата на лекарства. Проектът се нарича ElectRx („електронни рецепти“).

Представители на  Пентагона разработват ново устройство, което ще се имплантира в човешкото тяло и ще способства за пълното му излекуване. Очаква се, че този ефект може да се постигне с помощта на електрически импулси, които контролират състоянието на вътрешните органи.

Разработчиците смятат, че ElectRx ще помогне за намаляване на зависимостта на хората от лекарствата и ще открие нова тенденция в медицината. В основата на тази нова  технология е биологичен процес на невромодулиране, който се заключава в това, че  периферната нервна система следи за състоянието на вътрешните органи и фиксира реакцията на  организма на  инфекции и заболявания.
military-medic-820x420
Електронният чип ще помогне да се лекуват такива  заболявания като възпаления на червата, ревматоиден артрит, синдром на системна възпалителна реакция на организма. Ако проектът се окаже успешен, с негова помощ хората ще бъдат в състояние да се справят с епилепсия, мозъчни увреждания и дори депресия, твърдят  военните.

За разработката на  „ElectRx“ отговаря  агенция DARPA към Министерството на отбраната.

http://bg.checkonline4you.com/v-sasht-razrabotvat-tabletka-za-samovazstanovyane/

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *