10 психологически трикове за да постигнете своето

revancha

Можете да „хакнете“ не само вашия мозък, например, за бързо запомняне на информация, но и мозъците на други хора. Не се притеснявайте, ако това малко ви напомня на романите на Джордж Оруел. Ето десет трикове   за такова  „хакване“.

Чрез фокусиране върху едно нещо, често губите от погледа си друго

Хората, които са фокусирани върху едно нещо, често могат да изгубят от погледа си друга информация. Използвайте този трик, ако искате да направите нещо бързо.

Така например, известна е  историята на крадецa в Западен Берлин. Всеки ден той пътувал със своя велосипед на изток с торба, пълна с пясък. Пазачите проверявали всеки ден чантата му за контрабанда, но никога не откривали  нищо. И те го пускали. Те никога не забелязали, че той  краде велосипеди.

Следете позата си

Когато  говорите с някой човек се опитайте да копирате неговата поза. Ако направите това, хората несъзнателно ще се отнасят с вас любезно. Това може значително да ви помогне, особено ако молите за услуга.

Визуален контакт

За хората е доста трудно  да си спомнят нещо и при това да не движат очите си. За съжаление, само тази информация ще ви помогне твърде малко. Но можете да опитате да се пошегувате с някого,  задавайки  въпроси и не прекъсвате визуалния контакт. Забавлявайте се!

Правете пауза преди да задавате въпроси

Това е стар трик, но  може  да бъде много полезен при  преговори. Когато водите преговори с някой, правете дълги  (дори много дълги) паузи, преди да зададете въпрос. Това е сигурен начин да накарате хората да казват истината.

Кимайте с  глава

Когато вашите приятели излизат с презентация, за да им помогнете кимвайте с глава по време на изпълнението им. Това работи най-добре, ако се правите в края на всяко изречение.

Не е известно защо, но това помага да не се объркате при  публични изявления. Работи в 9 случая  от 10.

Замълчете за да получите по-пълен и точен отговор

Когато разговаряте с човек, а не сте получили пълния отговор на въпроса ви, направете пауза и вежливо млъкнете. След това, без съмнение, вие ще получите пълен отговор на въпроса, който сте задали. Много хора необяснимо се плашат, когато техният събеседник мълчи.

Използвайте различни варианти за да получите желаното

Често ни се налага да избираме между няколко възможности. Опитайте се да изберете две от тях и ги предложете като алтернатива на човека, който се опитвате да убедите. Най-често, изборът ще бъде именно един от вашите  варианти.

Бъдете честни

Следващият път, когато се подготвяте да свършите нещо не особено правилно (но в рамките на закона, разбира се), опитайте се да сте честен. Престорете се, че сте тук защото трябва да сте, и че това, което правите,  е  каквото трябва да направите. Може би се учудите как добре работи това !

НО: моля, не използвайте този метод за лоши неща

Хората обичат да чуват имената си

Ако дадете на човек писалка и хартия и го помолите да напише нещо, най-вероятно това ще бъде неговото или нейното име. Интересно е, нали?

Въпроси, които позволяват различни отговори

В маркетинга такива въпроси (а не само въпроси, предполагащи отговор „да“ или „не“) често може да увеличат продажбите.

Например, сравнете „Не искате ли да си купите още  две бири и да получите отстъпка?“ И „Защо не си вземете още две опаковки и тогава да получите отстъпка от цената на всичко?“.

http://bg.checkonline4you.com/10-psihologicheski-trikove-za-da-postignete-svoeto/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *