Денят, когато над стадион Артемио Франки се появи НЛО

65085575_fiorentina-600x337НЛО се появява над италиански стадион. Това се случва на 27 октомври 1954 г.  на стадион  Артемио Франки (Флоренция) в разгара на футболен мач между Фиорентина и Пистолезе.

На трибуните са около 10 000 фенове, един от които е Джиджи Бони (вторият от ляво на снимката). Джиджи в продължение на много години е запален фен на Фиорентина и координатор на екипа за поддръжка.

Бони сега е на осемдесетте години, но този ден той си спомня в детайли – тогава неговият скептицизъм за НЛО изчезва за един миг.

„Ясно си спомням тази невероятна картина. Те се движеха много бързо, а след това изведнъж спряха. Това продължило няколко минути. По форма  ми напомняха на кубински пури. “

Стадионът притихва. Играчите и феновете замръзват, всички гледат тези странни предмети в синьото есенно небе.

След 60 години  Бони  и трима други играчи свидетели на тайнствения феномен се върнаха на стадион „Артемио Франки“ във връзка със  снимки за  програмата за футбол на Би Би Си.

 

Един от тях е Ардико Магнини – легенда на Фиорентина. През 1950 той е ключов играч в отбора.

„Спомням си всичко – казва Mагнини – В един момент играта спря, защото всеки се взираше напрегнато в небето. Обектът приличаше на яйце и се движеше бавно, бавно. Всички гледаха нагоре, откъдето се виждаше сребристо сияние. Бяхме изумени – никой от нас по-рано нищо подобно не беше виждал. Бяхме шокирани. “141024163346_ufo_sketch_24_10_624x351_bbc

Какво беше това?  Извънземни? Играчите на Пистолези  Ромоло Туци и Роналдо Ломи в това дори не се съмняват. Жизнерадостният Туци- на  седемдесет и няколко години казва, че е голям късмет да се види такъв странен феномен:

„Всички говорят за извънземни и НЛО, а ние сме свидетели на появата им, ние ги видяхме  със собствените си очи.“

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20917594

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *