Министърът на здравеопазването на Белгия може да бъде уволнена за наднормено тегло

megi52-годишната Маги Де Блок  пое поста министър на здравеопазването в Белгия преди няколко дни, и вече е залята от критики. Цялата работа е в това, че тя тежи  128 кг и според много граждани, едва ли може да послужи като модел за човек, водещ здравословен начин на живот,  пише  Mirror.

В действителност, Маги Де Блок  е един от най-популярните политици в Белгия, някои анализатори дори   прогнозират, че може да стане и министър-председател. Въпреки това, фактът, че наскоро дошлата на власт  дясно-центристката партия я назначи за министър на здравеопазването, изненада местните журналисти.

„Едва ли тя ще се справи със задачата да  пропагандира  спорта и здравословното хранене“ –   реагират  представители на някои от медиите. За Белгия, това е особено важно, тъй като  според статистиката, почти 47% от населението страда от наднормено тегло.

Най-големият холандски канал NOS сравнява формите на Маги Де Блок с пищните обеми на героите на  Рубенс. Журналисти твърдят, че новият министър на здравеопазването, никой няма да го взема на сериозно.

Въпреки това, самата мадам де  Блок по тези коментари  само свива рамене. „Не трябва да бъда оценявана по вида, аз  все пак съм политик, а не топ модел“ – казва тя.

Маги Де Блок по-рано е била министър по въпросите на имиграцията. И в този период тези, които са искали да получат белгийско гражданство, не  им е било до смях. Броят на отказите за предоставяне на разрешение за пребиваване в Белгия, почти се е удвоил.

http://bg.checkonline4you.com/ministarat-na-zdraveopazvaneto-na-belgiya-mozhe-da-bade-uvolnena-za-nadnormeno-teglo/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *