Първите заселници на Марс ще започнат да измират на 68-ия ден oт мисията

marsУчени от Масачузетския технологичен институт „предсказват“ смъртта на потенциалните бъдещи марсиански колонисти. Първите заселници, които ще стигнат до Червената планета в рамките на известния проект Mars One, ще започнат да измират след около 68 дни след пристигането си. Смъртта им ще бъде предизвикана от асфиксия.

До това мнение американски учени са стигнали, след като анализирали научните данни, според които се  разработва проекта за колонизиране на Марс, съобщава РИА Новости.

Данните показват, че растенията ще произвеждат твърде много кислород, а технологията, която ще  балансира атмосферата,  все още не е достатъчно развита.

По този начин  учените   поставят под съмнение успеха на тази мисия. Те също така считат, че заселниците ще зависят от резервните части, стойността на които, според най-оптимистичните оценки, ще възлезе на 4,5 милиарда щатски долара. И тази сума ще продължи да расте.

Проектът  Mars One е на холандеца   Bas Lansdorp. Предполага се, че първата група колонисти ще достигне  Марс през 2024 г.

Преди това експерти многократно изразяваха съмнения за реалната възможност за реализацията на този проект. Например, някои учени смятат, че хората ще умрат от радиацията още по пътя, преди да достигнат Марс.

 

http://bg.checkonline4you.com/parvite-zaselnitsi-na-mars-shte-zapochnat-da-izmirat-na-68-iya-den-ot-misiyata/

Related Posts

One thought on “Първите заселници на Марс ще започнат да измират на 68-ия ден oт мисията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *