Причините, поради които ние все още не сме открили извънземни -2

21Парадоксът на  Енрико Ферми гласи: „Къде са всички?“. Малко по-конкретно звучи така: „Къде са всички извънземни? “ Ако се съди по размера на Вселената, броят на подобните на Земята планети, както и редица други променливи, можем да заключим, че в галактиката трябва да съществуват десетки хиляди или повече извънземни цивилизации. Но, ако извънземните, според изчисленията,  съществуват, защо не сме ги срещнали? Или поне – защо не официално?

4.  Ние живеем във виртуална реалност

Според хипотезата „Планетариум“ е възможно  нашият свят да е форма на виртуална реалност, която ни дава илюзията на незаселена вселена. Ние не сме намерили извънземен живот, защото това понятие  просто не е вписано в програмата на нашата реалност.

Тази теория се отнася до въпроса на Декарт „Как можем да знаем, че светът около нас е истински, може би, ние сме затворени в нещо си мозъци, които мислят, че живеят в реалния свят“. Перифразирайки това твърдение в по-модерен вариант, привържениците на тази теория предполагат, че ние сме в компютърна симулация,  разработена от извънземните, които са способни  да манипулират материята и енергията в галактически мащаб. Защо извънземните да не ни погледат, като в  аквариум с  мравешка колония вътре?

5.  Ние живеем космическа пустиня

Въпреки че  разумен извънземен живот може да съществува, какво ако нашите планети са твърде далеч еднa от другa, което прави установяването на контакт непосилна задача?

Корените на тази идея изхождат от математическата теория за перколация, която описва как елементите се групират в произволна среда. Според тази теория, вселената се състои от секции с по-голяма и по-малка плътност на обектите в нея. Планети, населени с други разумни същества, могат да се  намират  в отдалечен голям клъстер, докато Земята се намира в изолиран район.

6.  Ние не сме уловили извънземни сигнали (засега)

Много учени, като например Франк Дрейк и Карл Сейгън твърдят: „Липсата на доказателства е различно от доказателства за отсъствие.“ Търсенето на следи от извънземен живот е ограничено от липсата на държавно финансиране, което е необходимо за да се осигури на учените цялото необходимо оборудване. В исторически план, програмите за търсене на  извънземен разум трябва да разчитат на радиотелескопи и други инструменти, буквално взети назаем от други изследователски лаборатории. При тези обстоятелства да се говори  за възможността за бърз напредък, уви, не си струва.

7.  Ние не можем да разпознаем извънземни сигнали

Дори ако други планети са способни да произвеждат  живот, дали съществата на тях ще се развиват по същия начин?  Може би те ще бъдат толкова различни, че ние няма да можем да ги разпознаем  или няма да забележим техните сигнали. Точно както прилепите визуализират звуковите вълни, така както ние виждаме само светлина, така  е възможно, че хора и извънземни да имат напълно различни системи за комуникация и възприятие.

Както  отбелязва космологът и астрофизик Лорд Рис: „Може би те гледат право в нас, а ние просто не забелязваме това. Проблемът е, че ние търсим нещо подобно на нас, вярвайки, че извънземните трябва да имат поне нещо подобно на нашите технологии. Подозирам, че формите на живот и интелигентност могат да бъдат такива, че не можем дори да си представим. “

8. „Те“ вече са сред нас
 
Въпреки, че това звучи като научна фантастика, но много добре познати и уважавани хора вярват, че извънземните вече живеят и работят около нас. Така например, бившият канадски министър на отбраната Пол Хелиър даде интервю, в което той твърди, че Земята е населена от 80 различни видове извънземен живот. Физикът Пол Дейвис от Arizona State University, и д-р Робърт Трандъл от Университета на Северна Кентъки изразиха сходни виждания за съществуването на извънземни на планетата. Може би позицията на авторитетни учени и политици, също не следва да бъде  изключена от списъка на възможните обяснения.

 

http://bg.checkonline4you.com/prichinite-poradi-koito-nie-vse-oshte-ne-sme-otkrili-izvanzemni-2/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *