Разработиха батерия, която се зарежда за пет минути и работи 20 години

image19811481_29c80a1ee1f46fe477fa4d383a4739b4Учени в Сингапур са разработили нова електрическа батерия, която се зарежда за по-малко от 5 минути. Това  съобщават авторите на проекта от Нанянския технологичен университет.

Според тях, батериите могат да се използват в различни области, но най-търсени ще са от собствениците на електрически превозни средства, тъй като монтираните на тях батерии имат ограничен живот и изискват продължително зареждане.

Както  отбелязва университетският професор Чен Сяодун, тази батерия, за разлика от широко използваните литиево-йонни,  може да работи повече от 20 години –  почти 10 пъти по-дълго от прекия си конкурент.

Според него, съвременните батерии, които се използват в мобилните телефони, таблетни компютри, електрически автомобили, обикновено издържат около 500 презареждания, което е приблизително равно на 2-3 години работа.  Като  времето за зареждане е около 2 часа.

Представителят на университета в Сингапур смята, че на пазара новите батерии ще навлязат през следващите две години.

http://bg.checkonline4you.com

Related Posts

One thought on “Разработиха батерия, която се зарежда за пет минути и работи 20 години

  1. Поредната стъпка към един по-добър свят, която ще бъде заличена от служителите на „новия световен ред“ , понеже е твърде изгодна за хората и прекалено неизгодна за тях !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *