Учени: интернет- троловете са истински садисти и психопати

big_1443630Онлайн троловете страдат от нарцисизъм, садизъм, психопатия и макиавелизъм. Това са констатациите на ново изследване на канадския университет Манитоба, които са публикувани в септемврийския брой на списание Personality and Individual Differences.  Научната статия е  озаглавена „Троловете просто искат да се забавляват.“

Както знаете, троловете – това са хора, които се появяват на различни интернет сайтове, често анонимно, за да досаждат, дразнят, тероризират, обиждат, клеветят – накратко, с всички достъпни за тях начини да тормозят  другите потребители. Учените са анализирали поведението в  интернет на  1 200 потребители и стигнали до заключението, че по-голямата част от тези, които са признали, че троленето в  интернет е  любимата им дейност, са носители на различни  психични разстройства, често доста сериозни, съобщава CNet.

Така, най-лошите сред троловете се оказали крайно  екстремни садисти. Освен това, научните изследвания показват, че те проявяват подобно поведение и в реалния живот. Тези садисти могат да получат от интернет тролене такова удоволствие, което нормалните хора изпитват при секс. В същото време е установено, че удоволствието на потребителите, които обичат просто да се мотаят в чата или да обсъждат нещо в някоя социална мрежа, не се корелират със садизъм.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *