В Дания забраняват содомията

dv1909037В  неделя, 12 октомври, правителството на Дания призова за  борба със содомията и предложи да се помисли за нов закон, забраняващ секс с животни. Датските депутати обясняват тази инициатива с това, че не искат “  Дания стана световен гореща точка за зоофилите“.

Както казва ръководителят на Министерството на храните, земеделието и рибарството Дан Йоргенсен, в Германия, Норвегия и Швеция вече са в сила подобни закони за защита на правата на животните.

„Животните трябва да бъдат третирани с уважение, те имат право на специална закрила, защото те не могат да кажат „не“, – заяви министърът.

Преди това  содомията не бе забранена в тази страна, освен в случаите, когато е възможно да се докаже, че животното е пострадало в този процес. Въпреки това, когато в много европейски страни започнаха да приемат закони, които забраняват сексуалната експлоатация на животни,  в Копенхаген се притесниха.

„Съществува риск, че Дания може да се превърне в рай за хората с това пристрастяване. Затова ние искаме да изпратим ясно послание, че страната ни не се радва на  хора, които експлоатират животни за сексуални цели „, – казва Йоргенсен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *