Валенса: “ Путин? Трябва да бъде спрян. Дайте ни ядрени ракети и ние ще ги насочим към Москва“

valensa„Путин е безотговорен и иска да посее хаос в Полша, както направи това в Украйна. Затова искаме НАТО да ни предостави най-добрите ракети, с които разполага, за да ги установим тук и да ги насочим в правилната посока,“ – заяви лидерът на „Солидарност „Лех Валенса в интервю с Марко Бардаци, журналист в италианския вестник La Stampa, в кабинета си в Гданск.

„Ако един ден те нахлуят в Гданск, ние ще атакуваме Москва,“ – поясни в интервюто полският политик.

„Ние обичаме Русия, но тя трябва да спре да се държи така властно. Имаме нужда от Русия, но от Русия – цивилизована. Но те винаги се нуждаят от враг по чисто вътрешни причини – обясни правозащитникът. Само че направиха грешка.“

„Те не мислеха, че в Украйна ще се сблъскат с такава съпротива. Те избраха твърде силен враг, а сега не знаят как да се измъкнат от това“ – отбелязва в интервюто за италианското издание Валенса.

„Казвал съм го и преди 25 години, аз бях убеден, че Русия ще подстрекава агресивните малцинства във всички страни от Източна Европа, – каза политикът. За реформите се изисква много време, те можаха да се възползват от тези малцинства, за да могат на вълната на недоволството да спечелят парламентарните избори и така да присъединят тези страни. Те можеха да възстановят Съветския съюз, но сега избраха танковете, и това е грешка „- каза със съжаление Валенса.

По отношение на ролята на САЩ в украинската криза, бившият полски президент заяви, че „те ще трябва да организират мира между Русия и Украйна.“ „Те не трябваше да поощряват войната, а да ни помогнат да намерим решения. И да услужат на нас и на Украйна с малко ракети“ – заяви Валенса в интервюто с италианския журналист.

Източник: La Stampa

 

Related Posts

4 thoughts on “Валенса: “ Путин? Трябва да бъде спрян. Дайте ни ядрени ракети и ние ще ги насочим към Москва“

    1. Напълно вярно! За лудите има специални заведения за озаптяване. В противен случай следват войни, разрушения и много много смърт.

  1. Този човек луд ли е! Как може да има смелостта да иска оръжие и да го насочва към имперска Русия! Юдейски Израел и юдейско-масонски САЩ ще въоръжават юдео-католическа Полша, за да спасяват юдейска Хазария (Украйна) е абсолютна глупост. Но знае ли човек какво го чака идните дни и месеци. Може би наистина Трета световна война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *