Вицеканцлерът на Германия: Зоната за свободна търговия на ЕС и Съединените щати е „гигантски шанс“

0,,18012997_303,00
Зигмар Габриел е уверен, че появата на най-голямата икономическа зона в света може да доведе до създаването на нови, достойни за подражание  стандарти в  световната търговия.

„За Гигантски геостратегически шанс“ счита  вицеканцлерът и министър на икономиката Зигмар Габриел   създаваната от  Европейския съюз и САЩ зона за свободна търговия.  Това Габриел каза във Вашингтон в сряда 22 октомври, в края на срещата с вицепрезидента Джо Байдън и министъра  на финансите Джейкъб Лю.

Според Габриел, създаването на най-голямата икономическа зона в света, може да доведе до появата на нови, достойни за подражание, стандарти в  световната търговия, например в областта на опазването на околната среда. Премахване на митата и други търговски бариери ще стимулира икономическия растеж и създаването на нови работни места. В същото време, заяви германският министър, високите правни стандарти, действащи в ЕС и САЩ,  правят ненужно приемането на специални закони за защита на инвеститорите.

Преговорите за създаването на трансатлантическа зона за свободна търговия, трябва да бъдат завършени най-вероятно в края на 2014 година. Въпреки това, не е ясно дали страните ще  постигнат окончателно споразумение, защото този диалог е в застой, отбелязва агенция ДПА.

На снимката : Джейкъб Лю и Зигмар Габриел

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *