Едно на всеки 30 деца в САЩ е бездомно

decaБроят на бездомните деца в САЩ е достигнал  най-високото  ниво за последните години и според доклада на Националния център за бездомни лица,  едно на всеки 30 деца е бездомно.

Причината,  според Института, е  високото ниво на бедност в САЩ, недостигът  от домове и широко разпространеното домашно насилие.

В доклада се казва, че в САЩ през 2013 г. е имало 2,5 милиона деца, които са бездомни. Проблемът е особено тежък в щата Калифорния, където живеят еднa осма от американците и над една пета от бездомните деца – 527 000.

От 2012 до 2013 г. броят на бездомните деца в САЩ се е увеличил с осем процента и институтът предупреждава, че това може да се отрази пагубно върху образованието, емоционалното и социалното развитие на децата, както и върху здравето им и шансовете за намиране на работа …

В доклада се казва, че за да няма бездомни деца е необходимо да се осигурят по-достъпни жилища, възможности за образование и работа за бездомни родители, както и специални грижи за майките, които са останали без дом в резултат на домашно насилие.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *