Гигантски космически обект контролира Слънцето? (видео)

obekt-sunАвторът на видеото Аbove Science представи завладяващ анализ във връзка с откриването на снимки на НАСА на гигантски космически обект, който се вижда като „гигантско невидимо полукълбо.“

Размерът на обект е пет пъти по-голям от диаметъра на Слънцето. Неговите снимки са направени от сателитите на НАСА LASCO 2 и 3 в периода от 25 септември до 9 ноември 2014 г. Авторът предполага, че обектът се намира до Слънцето с конкретно взаимодействие , влияе на слънчевата активност и може по някакъв начин да отклонява слънчевия вятър и високоенергийните слънчеви частици или да ги абсорбира.

Обхватът на мнения за това какво може да е този обект е достатъчно голям. Някои мислят, че обектът е отговорен за създаването на коронарни дупки на нашата звезда. Други твърдят, че обектът е контролиран от „по-напреднала извънземна цивилизация“ и е причината за повишената активност на Слънцето, която виждаме напоследък.

Но има и алтернативно обяснение.

То се състои в това, че „обектът“ може да е „невидим огромен слънчев колектор.“ Радикално новите подходи в създаването на генератори на слънчева енергия показват превъзходството на сферичната форма на стъклени елементи за събиране на слънчева енергия. Това увеличава вероятността, че масивният обект не отклонява, а всъщност поглъща слънчевата енергия, подобно на хипотетичната „Сфера на Дайсън“ от прозрачна или стъклена маса.

Предполага се, че напреднала цивилизация може да приложи подобна конструкция за максимално възможно използване на енергията на централната звезда и / или за решаване на проблема с жизненото пространство .

Обектът на снимките може да бъде сферична леща, определена версия на „Сферата на Дайсън“, създадена с цел да събере огромно количество слънчева енергия от нашата звезда.

Не е известно кои от обясненията са верни. Въпреки това е възможно, че именно тази дейност е причина за „аномално“ студеното време, която обхвана Северна Америка. Сега в САЩ със сняг е покрита 50% от територията на страната.

Не е ли този обект причина за това, за което говори наскоро Мичио Каку.

Related Posts

2 thoughts on “Гигантски космически обект контролира Слънцето? (видео)

  1. близо е до soho ателит за това изглежда по голямо от слънцето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *