Китайски мултимилионер раздаде състоянието си и заживя в колиба

114107-d0e7b128-7062-11e4-be05-ecc6a1b34e9f Възгледите за живота на успешния  китайски бизнесмен Liu Tszinchonga се променили драстично след автомобилна катастрофа.

Сега този млад мъж е живо доказателство за верността на  твърдението, че щастието не може да се купи с пари.

38-годишният текстилен крал Liu  Tszinchong Liu  бил един от най-успешните бизнесмени и мултимилионери в Китай, докато един ден  решава да раздаде цялото си състояние и да заживее в скромна хижа в планината. Поводът за това решение  бил катастрофа, в която Liu попаднал, докато  пътувал с автомобила си заедно с приятел.

„Вярно е, че съм спечелил много пари, и  няма да кажа, че ненавиждах начина си на живот – признава в интервю за CentralEuropeanNews Liu. – Моят живот ми харесваше, но всичко се промени, когато с приятелят ми попаднахме в инцидент в  провинция Цинхай „.

Така че сега Liu живее в колиба.114243-d17fcfbc-7062-11e4-be05-ecc6a1b34e9f

След инцидента, Liu напълно се потапя  в изучаване на будистката философия, която, както знаете, учи, че богатството е причина за човешкото страдание. В резултат на това мъжът решава да промени изцяло живота си.

„Аз се отървах от състоянието си, включително седем коли, имение, вили и си купиха  малка хижа, която е повече от достатъчна за моите нужди. Тук прекарвам време в четене на духовни текстове. “

Въпреки че хижата е  далеч от други населени места, той казва, че не се стреми към пълна изолация.

„Всъщност, аз съм винаги съм щастлив да посрещна  гости. Харесва ми да се срещам с нови хора, да слушам техните истории и да говорим за  моя  опит. „

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *