„Комуникаторът от Star Trek» излиза на пазара

Onyx0Фирмата OnBeep започна да приема предварителни поръчки за устройството за връзка Onyx, наподобяващо комуникатора, който използват героите в Star Trek.

Onyx е джаджа с кръгла форма, която може да бъде прикрепена към облеклото. Устройството позволява на двама или повече потребители да комуникират един с друг в радиорежим: за разговор трябва да се натисне бутона в центъра на Onyx.

Любопитното е, че системата работи при  всякакво  разстояние между събеседниците, защото сигналът се   предава чрез безжичната Wi-Fi мрежа или чрез мобилните мрежи. За целта  Onyx се свързва чрез Bluetooth-канал със смартфон, на който трябва да се  инсталира мобилното приложение OnBeep.

Вградената акумулаторна батерия на Onyx е разчетена за 12 часа работа. Зареждането се осъществява чрез Micro-USB порт. Звукът се чува от вграден високоговорител, но има и стандартен 3,5 мм жак за слушалки.

Цената на устройството е  99 $, а комплект от две части –  195 щатски долара. Доставките се планира  да започнат до края на годината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *