Лунна пътека за закъснели минувачи

3

Холандският дизайнер Daan  Roosegaarde създаде уникална велосипедна алея  с подсветка.  Идеята и мотива са провокирани от картините на Ван Гог картини, откъдето идва и името Starry Night.

Всъщност нищо уникално няма в този проект: хиляди камъни, покрити със специална боя, акумулират  слънчевата енергия през целия ден, а през нощта излъчват мека светлина. Но няма как да не се съглисте, колко красиво и романтично се е получило! И пътят към  дома в мрака не е страшен по такава пътека, независимо дали сте пеша или на колело.
1 2 4

Дано някои от нашите управници,   които строят великите магистрали, също да проявява интерес към творбите на Ван Гог … или поне към холандския изобретател …

 

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.