Мистериозен „плазмено – електрически разряд“ свърза Слънцето и Марс (видео)

Mars i kometa 2Неговите размери са били 228 милиона  километра.

Това историческо небесно събитие е заснето на видео от американската Solar Dynamics Observatory (SDO) и опитен любител -астроном в  планината Тейде на Тенерифе на Канарските острови.

SDO е мисия на НАСА, която  наблюдава Слънцето от 2010 г. насам.

Aстрономът, който, както и SDO, е заснел на  видео това събитие,  е д-р Фриц Хелмут Емерих, който работи в медицинския център Eridanus в Канделария, и е член на Американската асоциация за развитие на науката (AAAS).

Видеото с това събитие д-р Емерих е публикувал на своя канал в YouTube. Целта на  Емерих е била да заснеме на 19 октомври преминаването на  кометата Сайдинг Спринг  (C / 2013 A1), покрай Марс. Именно това  преминаване на  кометата е предизвикало мощен едновременен „плазмено- електрически разряд“ между Червената планета и Слънцето.

На 19 октомври на Слънцето  също така е отбелязано и  мощно изригване, което възниква заради експлозия в гигантското  петно ??AR2192. Внезапната поява на много активни и много големи петна за  последните 25 години, също е  необяснимо.

Наистина ли преминаването на  кометата Сайдинг Спринг в близост до планетата Марс е „спусковото събитие“, в резултат на което възниква  този мистериозен случай и изригването на гигантското петно, е невъзможно да се каже. Но е много интересно, че и Марс, и петното AR2192 Sun, по време на преминаването на кометата са точно изравнени.

Related Posts

One thought on “Мистериозен „плазмено – електрически разряд“ свърза Слънцето и Марс (видео)

  1. ТАКА Е, ЗАЩОТО СПОРЕД МОЯТА ТЕОРИЯ АСТРАЛОБИНИКА НА КВАНТОВАТА МЕХАНИКА, ТО СЛЪНЦЕТО СЕ ЯВЯВА, КАТО ЯДРО НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА, ТАКА КАТО И ЗЕМЯТА ИМА ЯДРО. ВСЯКА СИСТЕМА ИМА ЯДРО. И ТАЗИ КОМЕТА ИГРАЕ РОЛЯ НА ПРОВОДНИК, КАКТО И РОЛЯТА НА КОМЕТИТЕ Е ДА ЗАРЕЖДАТ С НЕЩО….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *