НАСА: На Слънцето има вода

sun-vodaСензационното откритие е направено от учени на НАСА. Те са стигнали до заключението, че на повърхността на Слънцето има вода, но в молекулярната и форма. Известно е, че основният състав на светилото е водород, който при снижаване на температурата започва да се изпарява и да се превръща в течност.

Учените преди не са и помисляли, че на повърхността на Слънцето може да има  вода, защото температурата на повърхността му е 5778 градуса по Келвин.

Според изследователите, водородните атоми под въздействието на високата температура на Слънцето се йонизират  се натрупват в някои от неговите участъци. NASA предполага, че вода има  в новооткритите черни петна, тъй като горещината там е по-малка.

Според експерти вода може да се появи на Слънцето и в течна форма, ако температурата на звездата се понижи.

Related Posts

One thought on “НАСА: На Слънцето има вода

  1. Каква е тая глупост?
    „Известно е, че основният състав на светилото е водород, който при снижаване на температурата започва да се изпарява и да се превръща в течност.“ !!!
    То бива прости журналисти, но това вече е подигравка. Да не говорим, че тъмните петна всъщност са по-горещи от останалата повърхност, а са тъмни, защото излъчват в невидима за нас част от спектъра. Молекулна вода може да има евентуално във високите части на слънчевата атмосфера. Но трябва да е доста високо, понеже температурата трябва да е под 1500-2000 °С.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *