Нов тест открива болестта на Алцхаймер със 100% точност

alchaymerНещо повече, той е в състояние да  предскаже болестта 10 години, преди началото и. Изследователи от Националния институт по стареене на населението взели кръв от 174 души. Това били 70 души с болестта на Алцхаймер, 20 възрастни хора без когнитивно увреждане, страдащи от диабет, и 84 здрави индивиди, пише Zee News.

22 души, страдащи от деменция  предоставили проби, взети  1 до 10 години преди постaвянето на диагноза. Учените забелязали, че пациенти с болестта на Алцхаймер в кръвта си имали  повишени  нива на неактивната форма на субстрата на инсулиновия рецептор (IRS-1). IRS-1 е  първият рецептор в клетката, който се активира от инсулин и изпраща сигнал за присъствието на инсулин, включвайки вътреклетъчни процеси за поглъщането на глюкоза.

Моделът е толкова точен, че изследователите  знаели точно чия кръв е пред тях – пациент с деменция, с диабет или здрав човек. По този начин с анализ на кръвта може да се определи кой е изложен на риск. Вероятно тези хора могат да  предотвратят  болестта чрез промяна на начина си на живот или  започвайки  лечение предварително.

Related Posts

One thought on “Нов тест открива болестта на Алцхаймер със 100% точност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *