Помолиха швейцарците да спрат да ядат домашни котки и кучета

Bird Feeds Dog Noodles„Кучешкото месо се използва предимно в колбаси, като му се приписват свойства, че облекчаващи  ревматизма. Месото от котки  се цени повече, по-специално с мащерка и розмарин, задушени в бяло вино.

Добре дошли в Швейцария, където според  твърдения на активисти, четвърт милион човек се  отдават на традиционна, но тайна практика за ядене на домашни любимци „- пише The Times.

„Сега организацията за защита правата на животните се обърна към парламента в Берн,  да забрани яденето на домашни котки и кучета,“ – казва авторът Чарлз Бремнър.

Семейства в кантоните Берн, Люцерн, и по-специално Юра, все още похапват котешко месо около  коледните празници, казва Томи Томек, основател на организацията от Германия.

„Няма нищо странно в това да  се яде куче – казва един  фермер за вестник Le Matin. В  този вид, в който се готви, има същия вкус като всяко друго месо.

Високата цена на месото в Швейцария може отчасти да обясни този обичай, заяви съпругата на посланика на Швейцария във Великобритания, съобщава вестникът.

Източник: The Times

Related Posts

2 thoughts on “Помолиха швейцарците да спрат да ядат домашни котки и кучета

  1. Цената на месото била висока. А заплатите да не са им ниски? Да ядеш куче или котка си е чист канибализъм. Те разбират всичко и имат чувства също като хората. Само не могат да говорят. Швейцарците абсолютно ми паднаха в очите.

  2. Eе, това не мога да го повярвам. Чак пък да стигнат до кучета и котки, не

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *