С какво са полезни мандарините

mandarinaВкусът  не е единственият плюс на мандарините. Независимо от факта, че почти 90% от плода е вода, 10.3% от него се състои от захари, киселини, пектини, неорганични соли, гликозиди, масла и витамини. Плодовете съдържат 40 мг  витамини – най-много е  витамин С, както и витамините В, Р, К, D и провитамин А.

Сам по себе си този плод няма да ви помогне да отслабнете. Въпреки това, при съчетанието на  упражнения и използването на сок от мандарини, можете да получите особено добри резултати. Това твърдение доказват корейски учени, провели серия от проучвания при групи  ученици  с наднормено тегло. Първата група се занимавала с фитнес, а втората съчетавала натоварването с редовната употреба на мандарини. В резултат на  експерименти втората група показала значително по-добри резултати.

Тъй като мандарината е цитрусов плод, не забравяйте, че  е силен алерген. Затова не прекалявайте и консумирайте  в умерени количества. Нашият организъм не е в състояние да запазва хранителни вещества от всеки продукт „за по-късно“, затова често, опитвайки се да го наситим с хранителни вещества, ние само си нанасяме  вреда,

От корите на мандарините се получава масло, което се използва често за козметични цели , главно за  масаж. То осигурява успокояващ ефект върху кожата, и я прави по-нежна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *