Сега е моментът: Рускините се оплакват от липса на мъже

1352704626_middle-of-nowhere-11Жителките на Русия се оплакват от недостиг на мъже и техните пари, пише Newsweek. Разходете се из улиците на Москва, влезте в кафенета, магазини и ресторанти, погледнете в апартаментите, и там са те – самотните руски жени, седящи заедно с други самотни жени, отбелязва изданието. Те редовно се обличат така, сякаш отиват на  опера или на модно шоу, се казва още  в материала.

Като водещ пример, изданието описва  историята на 51-годишната Елена Лазарева и 29-годишната й дъщеря Екатерина от Москва. И двете искат да обичат и да  се омъжат, но не и за „който и да е мъж“, се казва в статията. „Той трябва да ми отговаря и на финансово, и на морално ниво, но къде да го намеря? Свободни  мъже не останаха „- каза със смях Лазарева- старша.

Изданието се позовава на руската статистика, според която в съвременна Русия  жените са с 10.5 милиона повече, отколкото мъжете, и се позовава на депутата от Държавната Дума Татяна Moскалкова, която отбелязва, че средната възраст на мъжете в страната е 36 години, а на жените – 41 години.

Според Moскалкова, при ражданията  броят на момичетата и момчетата е еднакъв, но към 30-те години мъжете започват да изчезват „, защото стават жертви на  наранявания по време на работа, войни, катастрофи“.

По-малко от половината от тях доживяват до 65 години, т.е. до възрастта за пенсиониране, така че милиони баби живеят сами до края на живота си, добави той.

Освен това,  уточнява изданието,  процентът на разводите в Русия се приближава до 50. Все по-малко руски жени сега смятат, че тяхната основна амбиция в живота е брак и родителство. „Моделът на руското общество ще се промени“, – казва за изданието Екатерина Лазарева. Според нея, в страната се губи вярата в брака и семейството.

 

http://bg.checkonline4you.com/sega-e-momentat-ruskinite-se-oplakvat-ot-lipsa-na-mazhe/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *