Скритите тайни в „Изгубеното Евангелие“

khristosИсус Христос е бил женен за Мария Магдалена и е имал две деца. Това е описано в новата книга „Изгубеното Евангелие“ (The Lost Gospel) от английския професор Бари Уилсън и известният еврейски изследовател  на християнството и режисьор на документални филми Симча Якубович. Според тях, книгата се базира на конкретни  документи с хилядолетна давност, открити в архивите на Британската библиотека и преведени от сирийски на английски.khristos

В  The Lost Gospel се разказва за изпуснатите  13 години от живота на Исус, по време на които той се оженил за Мария Магдалена , имал две деца, които били  убити. Книгата разказва и за връзките на Исус и висши политически фигури в Рим, като император Тиберий и неговия приятел Сеян.

Англиканската църква реагира на книгата с презрение и я  нарече „работа в духа на Дан Браун.“ Известно е, че документът е лежал в архивите на Британската библиотека 170 години и никой по-рано не го е превеждал. Администрацията на библиотеката не коментира новата книга и документа.

Това не е първият път, когато изследователи пишат за Исус и Мария Магдалена като за съпруг и съпруга, а за същото пише известният гръцки писател Никос Казандзакис в книгата си „Последното изкушение“ от 1951 г. Тази книга е забранена от Католическата църква. В бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“, Исус и Мария Магдалена също са посочени като двойка.
1415603307_hristos3

През 2012 г. е намерен папирус от  около 4-ти век след Христа. Текстът е на езика на древните копти – египетските ранни християни. Редовете в текст съдържат ясно намек,  че Исус е имал съпруга.

Фрагментът е малък. Според вестника на  Харвардския университет The Harvard Gazette,  размерът му е  4 на  8 см. На този правоъгълник са се побрали 8 реда (има следи от девети), които са ръкописни и представляват фрагменти от фрази. Сред тях са следните: „… не. Maрия е достойна за този ….“ „… тя може да стане моя последователка …“ И двата  най-важни откъса „… и Исус им каза: Моята съпруга …“ „… Що се отнася до мен, аз живея с нея за това… “

Общо четири от седемте реда на папируса водят до  предположението, че Исус е бил женен. Това като първо. И като второ, че е женен за Мария Магдалена.

http://bg.checkonline4you.com/skritite-tajni-v-izgubenoto-evangelie/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *