Турски музикант изобрети необикновен музикален инструмент (видео)

yaybaharТурският музикант Gёrkem Shen публикува в  YouTube видео, в което той свири на създаден от него  музикален инструмент,  наречен „яйбахар.“

Музикалният инструмент яйбахар визуално не прилича на нищо познато, но издава невероятни звуци. Веднага след като музикантът докосне струните става ясно, че тези звуци, едва ли може да се получат на  други инструменти.

Инструментът е проектиран така, че вибрациите на струните чрез пружини се предават към специални барабани, на които са опънати мембрани. Резултатът е напълно уникален обемен  звук, който буквално изпълва цялото помещение. Разбира се, видеото няма как да предаде фантастичните звуци на този необикновен инструмент.

Чуйте го:

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.