Тюлени все по-често изнасилват пингвини (видео)

pinguinТюлени все по-често изнасилват  пингвини на  остров Марион край бреговете на Антарктида, изяснили учените. За причините и характеристиките на необичайното сексуално поведение на перконогите, се съобщава в списание  Polar Biology.

За пръв път южноафрикански учени забелязали как тюлен се опитва да се копулира с кралски пингвин, още през 2006 г. Тогава  този акт е сметнат за  резултат от неопитността на млад, възбуден тюлен(привърженици на друга хипотеза смятат,  че играта на  животното с птицата случайно се е превърнала в  сексуален акт).

Само че през  следващите две години учените забелязали на различни места на острова още  три такива случаи. Полът на птиците учените не могли да  определят. Всички инциденти се  развивали по една и  съща схема: тюленът догонвал, хващал и оседлавал пингвина. Тогава животното предприемало няколко опита за копулация (всеки сексуален акт траел средно  пет минути). Обикновено животните след това пускали пингвините на свобода, но наскоро тюлен убил и изял плячката си.

Случващото се на остров Марион е  единственият известен на учените случай на секс между животни от различни класове (бозайници и птици). Това поведение е все по-често срещано на острова – става дума за това, че тюлените лесно се научават на нови дейности,  и гледайки насилие срещу пингвини,  започват да го практикуват сами.

Що се отнася до причините за това явление, младите тюлени, все още неспособни да се обзаведат с  харем от женски, може по този начин да освобождават  сексуалното напрежение. „Или на  птици е  по-лесно да практикуват уменията си за  съвкупление. В общи линии засега ни е трудно да отговорим,“- казва авторът на статията Нико де  Брюин.

 

http://bg.checkonline4you.com/tyuleni-vse-po-chesto-iznasilvat-pingvini-video/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *