Учените са открили вирус, който прави хората тъпи

virusАмерикански учени от Медицинската школа Johns Hopkins при  Университета на Небраска по време на научни  изследвания са открили вирус, който засяга когнитивните функции на здрав човек.

По-рано този вирус при здрави хора не е  откриван. Вирусът е открит при изследване на микроби в човешкото гърлото. Учените са направили изненадващо откритие, че ДНК на вируса,  открит в гърлото, съвпада с ДНК на вирус, паразитиращ на зелени водорасли.

В изследването са участвали 90 души, у 40 от тях са   идентифицирани тези микроорганизма. Всички носители на вируса показват по-скромни резултати в различни изследвания за внимание, скорост и точност на визуалното възприятие.

Вирусологът д-р Робърт Йолкен отбелязва, че  когнитивните способности са обусловени преди всичко от гените, но понякога живеещите в тялото на човека микроорганизми, може да променят качествените характеристики на  психологическия портрет на човека.

„Този чудесен пример доказва, че уж безвредни микроорганизми, които живеят вътре в нас, може да повлияят на нашето поведение и нашите възприятия“, – заключава професорът.

 

http://bg.checkonline4you.com/uchenite-sa-otkrili-virus-kojto-pravi-horata-tapi/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *