В Розуел може да е паднал не НЛО, а апарат на Третия райх

1Минаха почти 70 години от странния инцидент в района на град Розуел, Ню Мексико, САЩ. Този случай става причина за ожесточени спорове и теории на конспирацията, най-вече поради неясния характер на обекта, който намира в пустинята американската армия.

През 1947 г., инцидентът причинява паника в целия свят, а  Военновъздушните сили на САЩ  уверяват обществеността, че засечения обект е метеорологичен балон, който се използва като част от тайната програма „Moгул“.

Независимо от това, германски  документалисти  в  разследването си твърдят, че са намерили доказателства, че на 8 юли, 1947 г. недалеч от Розуел е катастрофирал летателен апарат, който е разработен от нацистите, пише  Mirror Online.

В документалния филм „НЛО и Третия райх“ се казва, че по време на Втората световна война в най-строга тайна е  разработван футуристичен летателен апарат, наречен  Bell.

Германският авиоинженер Георг Клайн казва, че е  видял със собствените си очи тайната разработка, и е  присъствал на първия тестов полет на експериментален образец.

„Аз не се смятам за луд, ексцентричен или фантазьор. Това, което  видях със собствените си очи е нацистки НЛО „- казва Клайн .

Може би апаратът е изглеждал така:

2

Във филма се казва, че летателният апарат на  Третия райх е предшественик на стелт- изтребителите. Над  създаването му са работили десетки експерти в областта на ракетостроенето, много от които след войната отиват в  Съединените щати.

Полският военен историк Игор Витковски пише, че Хитлер много се е интересувал от този проект, затова в създаването на устройството с форма на камбана, са  привлечени  най-добрите учени и инженери.

Апаратът  Bell е бил разработен в Прага, а през 1943 г. Съединените щати получават  технологията. Инженер Джоузеф Андреас Еп, който твърди, че е работил по проекта казва, че са  създадени 15 модела.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *