Във Вселената може да се появи ново измерение

universГрупа американски учени от университета в Бъфало са разработили теория, според която всички измерения във  Вселената се появяват постепенно. Ръководителят на изследването  Деян Стойкович е сигурен, че първоначално е съществувало само едно измерение, след това постепенно са се появили новi, и най-накрая светът е станал такъв, в който живеем днес – триизмерен.

Освен това учените твърдят, че еволюцията на Вселената не е завършена, а  е в процес на развитие, което  означава, че Вселената може скоро да се сдобие с нови измерения.

Научната общност е скептично настроена  по отношение на това изследване, много учени  определят резултатите като изключително спорни, а много открито се смеят на теорията na Стойкович. Но последният твърди, че изследванията му скоро ще бъдат потвърдени в практиката. Това ще се случи през 2016 г., когато НАСА планира да построи космическа станция, която ще позволи да се изучават гравитационните вълни.

Тези вълни идват от звездите милиони години, заедно със светлината, и до момента са проучени само теоретично. През 2016 г. учените се надяват да ги намерят.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *