Защо сатана не иска да имате никакво свободно време?

priВеднъж сатана събрал всички демони. В приветственото си слово той казал: „Ние не можем да забраним на  християните да ходят на църква. Ние не може да им  забраним да се молят и да четат Библията. Ние дори не можем да ги спрем да общуват с техния Спасител Исус Христос. След като установят връзка с Христос – ние веднага губим властта си над тях. Така че нека да си ходят в църквите, но ние ще откраднем тяхното Време, така че те винаги да са заети – да не могат  да се молят и да се покаят за греховете си и да забравят за Бога “

„Това е, което трябва да направите“ – казал дяволът. „Трябва да им се попречи да контактуват с Бога и да поддържат тази връзка през целия ден.“

„Как да го направим?“ – Извикали демоните.

„Занимавайте ги с дреболии, измислете безброй начини да заемете съзнанието им с всевъзможни ненужни неща и проблеми, за да нямат време хората да мислят за себе си и  дали  живеят правилно? И най-важното, внушавайте им  желанието за стремеж към материално богатство и парите – към  мамона.

Нека техни желания да са за  спечелване на  възможно най-много  пари, за да купуват автомобили, апартаменти, вили. Нека да печелят все повече и повече пари, за да ходят по ресторанти и кафенета, да купуват скъпи и модни дрехи, да правят скъпи ремонти в техните апартаменти и да ги пълнят с  модерно обзавеждане. Изкушавайте ги да харчат, да харчат, и да затъват в дългове. Да вземат дългосрочни заеми и по този начин да попадат в робството на банките.

И когато ги превземе желанието за лично обогатяване, преследването на Мамона и кариерата – те няма да имат необходимост от Христос …

Убедете съпругите им да остават на работа, а мъжете – да работят 6- 7 дни в седмицата, по 10-12 часа на ден, така че те да нямат време да се занимават с техните семейства и да отглеждат децата си.

Не позволявайте на родителите да прекарват време с децата си, за да могат децата им да се скитат от сутрин до вечер на улицата и да се сприятеляват с лоша кампания, след което те ще престанат да се учат и нищо хубаво няма да им се случва.

Когато семействата им се разпаднат, а това  ще бъде скоро, домовете им вече няма да бъдат убежища от натиска на работата и трудностите в живота. И когато техните семейства се разпаднат – те ще са самотни, а след това вече ще им помогнем  лесно да  заспят от печал.

Стимулирайте умовете да трупат телевизори, телефони, таблети  и компютри в домовете си за да работят постоянно,  и да изразходват все повече време за гледане на телевизия и компютър.

Погрижете се във  всеки магазин и ресторант в света непрекъснато да звучи не християнска музика, а  груба – само не и християнска. Това ще блокира съзнанието им и ще  унищожи тяхното единство с Христос …

Сложете на масата в кафенета много списания и вестници. Поразявайте съзнанието им с  новини и реклами 24 часа в денонощието. Нека по пътя има да има милиони билбордове. Запълнете  пощенските им кутии с реклама, каталози за поръчки по пощата, различни бюлетини с предложения за  безплатни продукти, услуги и фалшиви надежди.

Показвайте в списанията и по телевизията слаби, красиви модели, така че  мъжете да смятат, че външната красота – това е най-важното нещо, и да са все по- недоволни от жените си.

Направете така, че жените им да са прекалено уморени, за да се отдават на мъжете си през нощта. Дайте им  също и Главоболие! Ако те не дават на съпрузите си любовта, от която те се нуждаят, те ще започнат свое търсене на любов и внимание към себе си на друго място. Това бързо ще унищожи  семейството!

Насърчавайте жените да  се интересуват от мода, външен вид и отслабване, нека носят все по- модни блузи  и дънки, нека си правят красиви и шикозни прически,  нека  често посещават салони за красота, нека прекарват най-много време пред огледалото, да искат да са красиви. Нека жените демонстрират пред своите приятелки и колеги нови модни тоалети.

Тогава те няма да имат време да мислят за Бога, за вечността и спасението …

На Коледа, Великден и Петдесетница ги отвличайте с  празнична  суматоха, концерти по телевизията и пиянски веселби, така че те да не учат децата си на истинското значение на Коледа и Великден и Светата Троица.

Дори и когато почиват да  стигат до крайности. Дори и от празника те да се връщат изнемощели.

Направете така, че те винаги да са твърде заети, дори и за да отидат да се отпуснат сред природата и да се наслаждават на Божието творение. Вместо това ги изпращайте в увеселителни паркове, спортни събития, пиеси, концерти и кино, казина, кафенета и игрални зали.

Насърчавайте хората да прекарват уикендите си с алкохол и в компании – техните жени ще бъдат  недоволни и ще вдигат скандали, в семействата  няма да има мир, за да се сещат за Бога и за молитви …

И нека всички християни винаги да са заети, заети, заети !!!

Запълнете живота им с безброй празни и маловажни неща за да нямат време да отидат на църква и на служба  и да изповядат греховете си.

Скоро те ще започнат да работят като разчитат само на себе си и собствените си сили, жертвайки здравето си и семействата си, за техните многобройни важни за тях случаи,  тревоги и пари.

Това ще работи !!! Това ще работи !!! Това е  велик план !!!

Демоните  щастливо се оттеглили за да работят, принуждавайки християните навсякъде да са  все по-заети, да бързат насам и натам,  оставяйки все по-малко и по-малко време за техния Бог, за молитва и за техните семейства. За да нямат време хората да разкажат на другите  за Божията любов, за силата на Христос и Светия Дух, способни да променят живота и хората, както и значението на покаянието.

Въпросът е, дали планът на дявола е успял? Как мислите?

 

http://bg.checkonline4you.com/pritchata-za-zaetostta-vremeto-na-choveka/

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.