Астероиди заплашват планетата с унищожение към 2017 г.

ui-548295a81da9e0.93219002Астрономи от САЩ алармират: В близко бъдеще  Земята ще бъде подложена на атака от огромен брой астероиди, които са вече движат към нея, пише  Times Live.

Експертите са уверени, че планетата я очаква  катастрофа, чиито мащаби многократно ще  надминат  трагедията, причинила  изчезването на динозаврите от лицето на Земята. Само че този път никой няма да може да оцелее.

Според изчисленията на учените,  „астероиден дъжд“ ще се „изсипе“ върху Земята в периода 2017-2113 година. Експлозиите от падането на небесните тела ще унищожат всякакъв живот на хиляди километри. Единственият шанс за спасение – е разработването на нови начини за защита срещу тези външни заплахи.

В същото време руските експерти не вярват в  тази теория и твърдят, че човечеството “ още ще поживее“ на  тази планета. Единствените, които трябва да започнат да се тревожат за това  са поддаващите се на всякакви психози, които винаги се подготвят за края на света, независимо дали става дума за астероид или предсказание на древните маи.

Впрочем има  експерти и от Русия, които напълно потвърждават възможността от такава астероидна активност в указания период. Само че  да се правят  предсказания все още е много рано. А освен това  човечеството разполага с достатъчно време, за да  разработи средства за защита.
http://www.timeslive.co.za/thetimes/2014/12/05/asteroids-threaten-the-planet

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *