Атаката на Марс и какво се крие зад преекспонацията на марсианската тема

Mars oblak-205-205За последния месец се появиха няколко новини около Марс, които сякаш са от фантастичен роман или филм:
– Американският експерт по физика на плазмени  частици John Brandenburg стигна до заключението, че древният живот на Марс може да е бил  унищожен от ядрен удар от извънземни:  Марсианците са унищожени от извънземни с водородни бомби

– Бивша служителка на НАСА, който е работил през 70-те, в ефира на американско радио каза, че е видела с очите си запис, на който се показват хора на повърхността на Марс:Бивша служителка на НАСА: Видях хора на Марс

– Учените  откриха  в метеорит доказателства за живот на Марс.

– Curiosity откри доказателства за древни езера на Марс:Марсоходът Curiosity откри на Марс пресъхнало езеро (видео)

Защо тази тема за евентуален  живот на Марс започва да се експонира така интензивно в медиите? Плътният поток от новини явно не е случаен; най-вероятно човечеството се подготвя за някаква информация,  преди неизвестна,  която може да промени представите ни за света. Върху това  също така между другото, работи и жанрът фантастика (сега далеч не научна), а  потокът от романи и филми в жанра фентъзи продължава с неотслабваща сила.

Каква би могло да бъде тази информация? Има разнообразие от възможности:

1) На Марс  съществувал живот.

2) Като вариант:  на Марс е съществувала човешка  цивилизация (ако това е така, и цивилизацията  на Земята явно е много по-стара).

3) В момента хора има не само на Земята.

4) Води се  тайно изследване на Марс, провеждано от земни правителства и тайни организации.

5) Не се изключена и възможността това заливане с  информация за Марс да се провежда, за да се отвлече вниманието на хората от нарастващите глобални проблеми (екологични, демографски, икономически и т.н.).  Използване на човешкия стремеж към неизвестното.

6) Възможно е също така тя да се използва в хода на подготовката на основните производители на  научно-фантастичен филм.

7) други възможности …

Тези възможности не са взаимно изключващи се, и без значение каква е причината, преекспонирането на „Maрсианската“ тема явно не е случайно.

Във връзка с това в света се наблюдава разгръщане на  „Maрсианска надпревара“: кой ще изпрати първата пилотирана мисия до Марс (което изглежда странно, след десетилетия на липсата на интерес към тази тема):

– В САЩ стартира космическия кораб Orion, като първата стъпка за изпращане на хора до Марс
– Русия има  планове за създаване на ракета за полет до Марс.

– Други държави също обявиха плановете си за пилотиран полет до Марс.

В същото време, има (и се планират все по-активно) изследвания  на Марс с помощта на автоматични междупланетни сонди и всъдеходи (САЩ, EКA, Русия, Индия, Китай, Япония).

Вероятно няма да мине  много време, и ние ще научим какви тайни крие червената планета.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *