Броколите помагат за борба с рака

brokoliИзвестно е, че сулфорафанът, съдържащ се в зелето, включително и в  брюкселското, е  отлично средство срещу различни заболявания. Например, има положителен ефект върху речта и поведението на болните от  аутизъм. Освен това има и  антибактериални свойства. Особено много сулфорафан се съдържа в броколите.

Изследователи от фармацевтичната компания Evgen са разработили нова таблетка със сулфорафан. Доказано: това вещество потиска растежа на туморите и спира разпространението му.

Лекарството ще бъде изпитано върху 50 пациенти с рак на гърдата, 90 души, които са пострадали от мозъчен кръвоизлив, както и върху пациенти с рак на простатата, съобщава Zee News.

Според експертите сулфорафанът е природно, но нестабилно съединение. Новото патентовано  лекарство Сулфорадекс е стабилна версия на сулфорафан. То  ще бъде достъпно под формата на таблетки и капсули.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.