Ердоган поръча на ЕС да си гледа работата

erdogan(5)Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес поръча на Европейския съюз, който го критикува заради масовите арести на представители на опозиционните медии в Турция, да си „гледа работата“.

– Европейският съюз не може да се намесва в мерките … предприети в съответствие с върховенството на закона срещу елементите, които застрашават националната сигурност, каза Ердоган в ТВ обръщение, първото след вчерашните арести.

– Трябва да си гледат своята работа, добави той.

Както отбелязват британските медии, Ердоган  заяви, че обиските в медиите, близки до мюсюлманския проповедник Фетула Гюлен, който живее в САЩ, са били част от необходимия отговор на „мръсните операции“ на политическите врагове и отхвърли критиките на ЕС.

– Те говорят за свобода на печата, но акциите ни нямат нищо общо с това … Ние не се занимаваме с  ЕС, за това какво  говори, дали ЕС ни приема или не, нямаме такива притеснения. Моля задръжте вашата мъдрост за себе си, заяви турският президент.

Турската полиция вчера започна операция с  арести на последователи на съперника на Ердоган, имамът Гюлен,  в 13 града в цяла Турция, включително и Истанбул, повече от 20 души са арестувани, сред тях са и журналисти, директори, продуценти и телевизионни деятели,  близки до Гюлен

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *