Милиони в Европа са се подписали срещу търговското споразумение между ЕС и САЩ

Над един милион европейци са подписали петиция срещу споразумението между САЩ и ЕС за Трансатлантическо  търговско и инвестиционно  партньорство, обявиха британски активисти.

Според участниците в  „Движение за световното развитие“, създаването на предложеното от администрацията на Обама партньорство ще доведе до по-нисък БВП, загуба на работни места и ще допринесе за влошаване на състоянието на околната среда.

Според активистите, споразумението ще даде право на големи международни компании да влияят на политиката на държавите, отстоявайки  интересите си.

Въпреки това, президентът на САЩ Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън смятат, че споразумението, според което се  предвиждат  намаляване на търговските тарифи и опростяване на бизнес правилата, ще допринесе за икономическия растеж и ще създаде значителен брой нови работни места.

Related Posts

2 thoughts on “Милиони в Европа са се подписали срещу търговското споразумение между ЕС и САЩ

  1. Удивително е как може да си за или против нещо за което нямаш информация. Никъде няма дори пасажи от този бъдещ договор. Може да си против или за , когато прочетеш нещо. Единствено могат да се притесняват страни вън от евентуално споразумение, защото ще направи по мощни страните , които се обединяват. Дали пък не се сещам от къде идват страховете и възраженията ?

    1. удивителното е такъв значим договор не е публикуван и не е поставен на обществен диспут- това е плашещото,а не алчните американски интереси,на които вече свикнахме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *