Мислените тренировки заменят посещенията в спортните зали

fitnesНово проучване, проведено в Университета на Охайо  показва, че мислите  за физически упражнения са  също толкова ефективни, колкото и  фитнес. Учените провели експеримент, в който взели участие две групи здрави хора. Изследователите поставили гипс на китките на доброволците. Членовете на едната  група всеки ден в продължение на 11 минути трябвало да си представят свиване и отпускане на  мускулите. Доброволцитe от другата групи не получили такива указания, пише The Daily Mail.

Оказало се, че връзката между мозъка и тялото е много силна. След четири седмици участниците, които  изпълнявали упражненията наум, се оказали   два пъти по-силни  от тези, които не  правили това . Освен това  настъпили промени и в мозъците  на доброволците. Упражненията положително повлияли на пътищата, провеждащи невромускулните импулси.

На учените отдавна е известно, че мозъкът е в състояние да контролира и координира движенията. Техниката за визуализация се използва от професионалните спортисти за обучение. Но  сегашното  изследване е първото доказателство, че подобни упражнения могат да  предотвратят  мускулна атрофия. Изследователите се надяват, че  техните констатации ще помогнат на възрастните хора и на тези, които преминават неврорехабилитация.

 

Източник: http://bg.checkonline4you.com/vaobrazhaemite-trenirovki-mogat-da-zamenyat-poseshteniyata-v-sportnite-zali/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *