ООН: Около 500 000 убийства се извършват в света всяка година

unОколо 500 000 убийства се извършват в света всяка година,  показва ново проучване на Организацията на обединените нации.

През 2012 г. са убити 475 000 души по света, според нови оценки, съдържащи се в доклада на Световната здравна организация, Програмата за развитие на ООН и Службата на ООН за наркотиците и престъпността.

В сравнение с 2000 г., броят на убийствата в света е намалял с 16 на сто.

Рискът от насилствена смърт е по-висок при младите мъже, а убийствата са третата причина за смъртността сред мъжете на възраст между 15 и 44 години.

В доклада са включени данни от 133 страни в света. В него се посочва, че милиони жени и деца в света са жертви на насилие. Една трета от жените по света са обект на физическо или психическо насилие от страна на техните партньори, а една четвърт от всички деца по света са били физически малтретирани.

Всяко пето момиче в света е жертва на сексуално насилие, се посочва в доклада.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.