Пол Крейг Робъртс: На прага на война и икономически колапс

polВ действителност в оригинала  Пол Крейг Робъртс се позовава на статията на Дейвид Стокман : «David Stockman’s article is important.Read it until you understand it, and you will know more than most everyone». . Duck And Cover——-The Lull Is Breaking, The Storm Is Nigh » Статията на  Дейвид Стокман е важна. Прочетете я, ако искате да знаете  повече, отколкото другите. “

„Понякога читатели ме питат дали имам добра новина. Отговорът на този въпрос е не, освен ако не започна да ви  лъжа, както лъже „вашето“ правителство и водещите медии – пише на сайта си американският икономист Пол Крейг Робъртс.  В замяна на по-малко стрес и тревожност,    без ваше знание ще ви доведат до финансов колапс и ядрен Армагедон „.

Неоконсерваторите – това е една малка група от „войнолюбци“, която е свързана с военно-промишления комплекс на САЩ и Израел. Президентът Роналд Рейгън ги уволни и  подложи на съдебни преследвания за военните авантюри в Гренада и Никарагуа, но в крайна сметка те бяха помилвани от неговия приемник, Джордж Буш-старши.

Под прикритието на мозъчни тръстове неоконсерваторите се появиха отново на политическата сцена по време на администрацията на Клинтън. Те стояха зад разпадането на Югославия, войната срещу Сърбия и приближаването на НАТО към границите на Русия, казва Робъртс.

„Неоконсерваторите“ бяха доминиращата сила по време на управлението на Джордж  Буш – младши. Те контролираха офиса на Пентагона,  на вицепрезидента  и други правителствени организации. В резултат на това те положиха основите на диктатурата и Трета световна война.

Без да потърси от никого  отговорност за престъпленията на режима на Буш, Обама създаде прецедент за върховенството на  изпълнителната власт над закона. Неоконсерваторите запазват влиянието си и при сегашния президент. Така, назначената от Обама за помощник държавен  секретар Виктория Нуланд, която си сътрудничи  с ЦРУ и контролираните от Вашингтон неправителствени организации,  организира преврат в Украйна.

Неоконсерватизмът е единствената оцеляла до днес политическа идеология, която има за кредо – „Америка над всичко,“ продължава Робъртс.

Привържениците на тази идея смятат, че САЩ са  „предопределени да доминират в световната история“, което прави страната им „изключителна“ и „незаменима“. И самият Обама, казва Робъртс, многократно е правил подобни изявления.

За да разпространяват тяхната визия за света „неоконсерваторите“ водят  пропаганда сред американците и жителите на васалните на  Вашингтон държави. Продажните  журналисти захранват  нищо неподозиращата публика  с неконсервативни лъжи „за нахлуването на Русия в Украйна; за руската заплаха за региона на Балтийско море, Полша и цяла Европа; необходимостта от нарастване на силите на НАТО и САЩ до руските  граници. “

Антируската реторика вече  достигна връхната си точка, подчертава авторът на статията. Путин сега често се сравнява с „новия Хитлер“.

Освен това, според Робъртс, неоконсерваторите и президентът Обама дадоха  ясно да се разбере, че САЩ не признават Русия и Китай като суверенни  държава, икономиката и външната политика на които са  независими от интересите на Вашингтон.

Вашингтон ги разглежда само като васали, това, което вече са Великобритания,   Европа, Япония, Канада и Австралия.

Авторът припомня, че той многократно е отбелязвал  безразличието и невежеството на американците. „Аз не възлагам – казва икономистът – големи надежди на  гражданите на САЩ.

Те не могат да различат истинския лидер – а  управляващият скрит  елит не му позволява да се появи – от фалшив. Освен това няма никакво  организирано движение срещу неоконсерваторите. “

Единствената надежда се намира  извън пределите на политическата система, уверен е  Робъртс, и се крие  в  катастрофата на „мошеническия  пазар“, създаден от  политиците,  за да се обогатява един процент от населението.

Само подобен вариант на развитие събитията ще   обезпечи   социалната, политическата и икономическата незащитеност на правителството , при което провеждането на  глобална война би било невъзможно.

„В светлината на това, че политическата импотентност на американския народ и раболепния  западен  свят не може да сдържат Вашингтон,  икономическият   колапс ще доведе до революция и падане на съществуващия ред.

Колкото и  труден да е за хората такъв срив, шансовете им за оцеляване ще са  много по-високи, отколкото последиците от ядрена война „- заключава Пол Крейг Робъртс.

Oригинал: On the Brink of War and Economic Collapse

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *