Тренчев: Или трябва всенароден бунт, или военен преврат

D-r-Trenchev Президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев поясни, че няма смисъл от протест „в тая държава“ и затова членовете на синдиката, който оглавява, са се отказали от протеста, който утре ще бъде в София. В протеста ще участват само членовете на КНСБ. Те не са съгласни с увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране. В предаването „12+3“ д-р Константин Тренчев припомни, че има документ, подписан от социалните партньори и първото правителство на ГЕРБ за реформите в пенсионирането.

Ние питахме представители от всички наши федерации и региони и те казаха, че много пъти са излизали на протест, но особен резултат не се е получил. Според тях трябва да се търсят други форми и начини, за да се въздейства на управляващите.

Сегашните управляващи са на един месец. Другите форми трябва да са доста по-твърди, защото не е въпросът да дойде човек, да повика един-два часа и после те да правят каквото си искат. Трябва да се търсят някакви ефективни форми.

Според нас по-ефективно беше по места да се протестира. Определени сектори са много зле, там, така или иначе, ще има протести – и в енергетиката, и в „Напоителни системи“, ако не се наремят решения…

И пет хиляди, и десет хиляди да излязат, без да запалят поне едно двайсет автомобила, нищо няма да направим в тая държава! Вдигнал съм вече ръце от тая психика! Докато в тая държава хората не разберат, че само с някакви по-корави действия могат да принудят политиците да направят нещо в тяхна полза, няма смисъл просто да се хабиш! Като гледам политиците, вече считам, че господин Морфов е прав. Или трябва някакъв всенароден бунт, или трябва военен преврат! Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници.

Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени.

Ако не дадат заплати в енергетиката, народът ще наскача, ще спре и токът, може и някаква промяна ще има. Нещата са страховити, всеки се спасява самостоятелно… Има прекрасен документ, подписан от Бойко Борисов и Тотю Младенов, от една страна, и от другата страна е моят подпис, на Пламен и на всички работодатели, още 2010 година, че ще правим пенсионна реформа. Лицето идиот Дянков се присети и рече „Няма да е така!“

http://bnr.bg/post/100496237/d-r-konstantin-trenchev-ili-trabva-vsenaroden-bunt-ili-voenen-prevrat

Related Posts

One thought on “Тренчев: Или трябва всенароден бунт, или военен преврат

  1. Прав е. Трябват радикални действия.
    Само един риторичен въпрос. Г-н Тренчев, а кой запали партийния дом?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *