Във Франция монтират решетки срещу бездомници

322bigГрадските власти на Ангулем са решили да защитят местните жители от бездомниците, които са окупирали всички пейки в областта

Високи вандалоустойчиви решетки са монтирани около заведенията и жилищните сгради. По такъв необичаен начин преди Коледа властите на град Ангулем са решили да защитят местните жители от бездомниците, които са превзели всички пейките в района и водят на тях „антисоциален начин на живот, оставяйки след себе си купчини боклук и пиейки алкохол“.

Впрочем такива агресивни мерки от страна на френските власти срещу бездомните не се споделят от всички жители на града. Някои от жителите на града наричат решението на кметството нечовешко и нарушаващо правата на бездомните, защото те също са хора. Освен това, според правозащитници, клетките, подобни на клетките в затвор, осакатяват облика на града преди Коледа.

Доста по далеч в борбата срещу бездомниците стигнал сътрудник в магазин в британския град Кентърбъри, който насочвал към бездомниците маркуч с вода, с мотива, че те плашат потенциалните клиенти. Според един от свидетелите на инцидента, налягането на водата било толкова силно, че един от бездомниците загубил равновесие, паднал и си ударил главата. Полицията се ограничила само с това, да прочете лекция на магазинера за да се държи по- добре.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *